31.12.2019.
02
Vol. 61 No. 2, 2019.
- Datum izdavanja: 20.08.2020.
Sadržaj/ Table of contents
The influence of the prebiotic mannan-oligosaccharides (Actigen™) on fattening indicators and mortality of broiler chickens (str. 51-57)
Utjecaj prebiotika, manan-oligosaharida (Actigen™) na tovne pokazatelje i mortalitet bojlerskih pilića (str. 51-57)
Jasna Pintar, Zlatko Janječić, Dalibor Bedeković, Ksenija Gazić, Marija Madjeruh, Marija Duvnjak, Goran Kiš
Izvorni znanstveni članak/ Original scientific paper
https://doi.org/10.33128/k.61.2.1
Puni tekst/ Full text
Potential of widespread floating aquatic plants of Bosut River in biogas production (str. 57-64)
Potencijal rasprostranjenih plutajućih vodenih biljaka rijeke Bosut u proizvodnji bioplina (str. 57-64)
Damir Matošević, Davor Kralik, Irena Rapčan, Daria Jovičić
Izvorni znanstveni članak/ Original scientific paper
https://doi.org/10.33128/k.61.2.2
Puni tekst/ Full text
Prediction of forage ad libitum intake and in vivo digestibility by near infrared spectroscopy (str. 65-74)
Procjena ad libitum konzumacije i in vivo probavljivosti voluminozne krme NIR spektroskopijom (str. 65-74)
Marina Vranić, Krešimir Bošnjak, Siniša Glavanović, Nataša Pukec Pintić, Ivica Vranić
Pregledni rad/ Review article
https://doi.org/10.33128/k.61.2.3
Puni tekst/ Full text
Organic livestock in the Republic of Croatia and Europe (str. 75-80)
Ekološko stočarstvo u Republici Hrvatskoj i Europi (str. 75-80)
Zvonko Antunović, Đuro Senčić, Josip Novoselec, Danijela Samac, Željka Klir
Pregledni rad/ Review article
https://doi.org/10.33128/k.61.2.4
Puni tekst/ Full text
Economic opportunities of wild growing species Salsola soda L. (saltwort) (str. 81-90)
Gospodarske mogućnosti samonikle vrste Salsola soda L. (ošmugalj) (str. 81-90)
Elena Kovač, Ivana Vitasović Kosić
Stručni rad/ Professional paper
https://doi.org/10.33128/k.61.2.5
Puni tekst/ Full text
Developing near-infrared (NIR) spectroscopy calibration for the prediction of forage nutritive value (str. 91-99)
Razvoj kalibracija za procjenu hranidbene vrijednosti voluminozne krme bliskom infracrvenom (NIR) spektroskopijom (str. 91-99)
Marina Vranić, Krešimir Bošnjak, Siniša Glavanović, Tomislav Mašek
Stručni rad/ Professional paper
https://doi.org/10.33128/k.61.2.6
Puni tekst/ Full text