02

02


Vol. 61 No. 2, 2019.

  • Datum izdavanja: 20.08.2020.

Sadržaj/ Table of contents

The influence of the prebiotic mannan-oligosaccharides (Actigen™) on fattening indicators and mortality of broiler chickens (str. 51-57)

Utjecaj prebiotika, manan-oligosaharida (Actigen™) na tovne pokazatelje i mortalitet bojlerskih pilića (str. 51-57)

Jasna Pintar, Zlatko Janječić, Dalibor Bedeković, Ksenija Gazić, Marija Madjeruh, Marija Duvnjak, Goran Kiš

Izvorni znanstveni članak/ Original scientific paper

https://doi.org/10.33128/k.61.2.1

Puni tekst/ Full text

Potential of widespread floating aquatic plants of Bosut River in biogas production (str. 57-64)

Potencijal rasprostranjenih plutajućih vodenih biljaka rijeke Bosut u proizvodnji bioplina (str. 57-64)

Damir Matošević, Davor Kralik, Irena Rapčan, Daria Jovičić

Izvorni znanstveni članak/ Original scientific paper

https://doi.org/10.33128/k.61.2.2

Puni tekst/ Full text

Prediction of forage ad libitum intake and in vivo digestibility by near infrared spectroscopy (str. 65-74)

Procjena ad libitum konzumacije i in vivo probavljivosti voluminozne krme NIR spektroskopijom (str. 65-74)

Marina Vranić, Krešimir Bošnjak, Siniša Glavanović, Nataša Pukec Pintić, Ivica Vranić

Pregledni rad/ Review article

https://doi.org/10.33128/k.61.2.3

Puni tekst/ Full text

Organic livestock in the Republic of Croatia and Europe (str. 75-80)

Ekološko stočarstvo u Republici Hrvatskoj i Europi (str. 75-80)

Zvonko Antunović, Đuro Senčić, Josip Novoselec, Danijela Samac, Željka Klir

Pregledni rad/ Review article

https://doi.org/10.33128/k.61.2.4

Puni tekst/ Full text

Economic opportunities of wild growing species Salsola soda L. (saltwort) (str. 81-90)

Gospodarske mogućnosti samonikle vrste Salsola soda L. (ošmugalj) (str. 81-90)

Elena Kovač, Ivana Vitasović Kosić

Stručni rad/ Professional paper

https://doi.org/10.33128/k.61.2.5

Puni tekst/ Full text

Developing near-infrared (NIR) spectroscopy calibration for the prediction of forage nutritive value (str. 91-99)

Razvoj kalibracija za procjenu hranidbene vrijednosti voluminozne krme bliskom infracrvenom (NIR) spektroskopijom (str. 91-99)

Marina Vranić, Krešimir Bošnjak, Siniša Glavanović, Tomislav Mašek

Stručni rad/ Professional paper

https://doi.org/10.33128/k.61.2.6

Puni tekst/ Full text