1-2

1-2


Vol. 76 No. 1-2, 2022.

  • Datum izdavanja/ Publication date 26.09.2022.

 

Sadržaj/ Table of contents

https://doi.org/10.33128/s.76.1-2.1

Utjecaj dodatka sirutke na kemijski sastav fermentirane krme poluprirodnog travnjaka (str. 3-12)

The effect of whey supplementation on the chemical composition of fermented forage (str. 3-12)

Mateo Papac, Marina Vranić, Monika Nekić, Nataša Pukec Pintić, Andreja Babić, Ivica Vranić, Krešimir Bošnjak

Izvorni znanstveni članak/ Original scientific paper

 

https://doi.org/10.33128/s.76.1-2.2

Utjecaj veličine matičnjaka na masu izlegnutih matica sive pčele (Apis mellifera carnica) (str. 13-19)

Effect of queen cell size on body mass of emerged honey bee queens (Apis mellifera carnica) (str. 13-19)

Filipa Apčak, Zlatko Puškadija, Marin Kovačić

Izvorni znanstveni članak/ Original scientific paper

 

https://doi.org/10.33128/s.76.1-2.3

The effect of maize silage maturity and cutting height on dairy cow and beef cattle performance (str. 20-33)

Utjecaj zrelosti i visine košnje usjeva kukuruza za siliranje na proizvodne karakteristike mliječnih krava i junadi u tovu (str. 20-33)

Sara Kolar, Marina Vranić, Lucija Božić, Krešimir Krapinec, Kristina Starčević, Tomislav Mašek, Krešimir Bošnjak

Pregledni rad/ Review article

 

https://doi.org/10.33128/s.76.1-2.4

Stanje i perspektiva svinjogojske proizvodnje na području Banovine (str. 34-42)

Pig production characteristics and perspectives in Banovina region (str. 34-42)

Dubravko Škorput, Danijel Karolyi, Krešimir Salajpal, Zoran Luković

Stručni rad/ Professional paper

 

https://doi.org/10.33128/s.76.1-2.5

Kretanje pojavnosti nekih zoonoza divljači i domaćih životinja po županijama Republike Hrvatske u razdoblju od 2013. do 2019. (str. 43-58)

Trends in the occurrence of some wildlife and domestic animals zoonoses by counties of the Republic of Croatia in the period from 2013 to 2019 (str. 43-58)

Tatjana Tušek, Valentino Gudlin, Damir Alagić, Đurica Kalember, Miomir Stojnović

Stručni rad/ Professional paper